Известие

Collapse
No announcement yet.

Загрява а няма парно - АР156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Загрява а няма парно - АР156

Колеги колата ми загрява над 90 градуса и мисля че термостата ми е за смяна защото като пипнах маркуча дето влиза долу в радиатора беше студен.Въпроса ми е ако е за смяна дали се сменява целия охлюв дето е и горе долу ако знаете някаква цена.И още нещо до вчера имах парно днес сутринта ми духаше студено дали има нещо общо с термостата
    Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Привет колега,да най-вероятно имаш проблем с термостата щом не отваря големия кръг,но това с парното ми прилича на необезвъздушена система защото мисля парното е на малкия кръг и при тая температура която вдига колата ти вътре трябва да е сауна.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 ps + Chip

Comment

Щом духа студено , а показва , че е топла колата и подминава 90 С виж пурво антифриза . Моята докато я обезвъздуших правеше така .
      Поздрави !

Comment

Мерси за мненията и аз така мисля,но исках първо да се допитам
        Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

Колега не съм експерт ама и аз си имах проблем с това загравяне, значи по - често термостата блокира на отворен и тогава се наблюдава обратния ефект именно да не загравя, моето загряване се оказа въздух в системата , значи на радиатора отгоре като застенеш пред колата от лявата страна мисля ти се пада имаш 1 пробка развъртия докато текне и я завии пак, ако не се оправи пробвай с термостат , също така виж си и радиатора в какво състояние , аз като извадих въздуха колата не загравяше като преди до 130 буквално, но пак си държеше високи темп , като ми се спука радиатора и го смених с нов всичко си заспа .
          Поздрави.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

А може би лед ти е затлачил системата и колата е попрегряла?

Comment

Виж дали има достатъчно антифриз и дали е обезвъздушена...
              Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

Термостатът като отвори отгоре излиза горещия антифриз, а отдолу влиза охладения. Затова е по-важно да видиш като загрее дали горния шланг става горещ. При тапа в радиатора и долният и горният са горещи.
                147 има две пробки за обезвъздушаване, 156 е една - на радиатора
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

..

Имах същия проблем оказа се че както няколко месеца не съм дигал капака имаше малко антифриз,и долях 1.5 и се оправи ,а пък на зет ми му беше замръзнал в тия студове
                  Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

На газ ли е колата? Моята е на газ, и става така като замръзне изпарителя, не пуща топла вода през него до радиатора на парното.
                    Виж Алфата ...

Comment

Никой не каза, че парното не зависи само от това, дали колата е загряла. Ами ако е заяла клапата за регулиране въздуха на климата или има проблем в управлението и, а? Пак няма да има топло
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Колега остави я някъде на топло за 3-4 часа. Ако се оправи значи трябва да си долееш антифриз защото системата ти замръзва и прави тапи
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Проблема беше въздух в системата един от маркучите не беше стегнат и от там е излязъл малко антифриз след като долях 0,5 л. и обезвъздуших всичко се оправи.
                          Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

Първоначално публикувано от alfa_fen4e Покажи съобщение
                            Проблема беше въздух в системата един от маркучите не беше стегнат и от там е излязъл малко антифриз след като долях 0,5 л. и обезвъздуших всичко се оправи.
                            Май не си минал само с 0.5л., важното е, че всичко е вече наред и няма нужда от ушанки и гъбини. И като извод - оглеждайте хубаво преди да питате и да ви вкарваме в приключения
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Колеги, изолзвам тази тема...
                              Ще представя няколко факти, за да може да се даде и конкретна диагноза...
                              Сутрин паля, температурата на въздуха навън е (-4.5 С). Кранчето от начало е завъртяно на максимум червения сектор. До 80 градуса, водата стига за точно 15 минути каране в града.(с летен термостат съм и температурата стига до 80 и връща. При градско или на едно място рядко стига 85-90. При каране извънградско и минусови температури е 78-80 градуса.)
                              Проблемът (ако изобщо има такъв) е, че след около 10 минути започва парното да духа хладко. Но забелязах следната тенденция...незная нормална ли е...след тези 10-15 минути...и при достигането на 80 градуса на водата..при нормално каране и подаване на газ, парното духа топло, даже като позадържа ръката си на шлюза и я поопарва. Когато, обаче, колата спре на светофар или не се движи, но с включен и загрял до 80 градуса, двигател, от парното започва да духа почти студено...нормално ли е това и как се справяме с проблема? Благодаря.
                              ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Working...
                              X